ponedjeljak, 26. prosinca 2016.

Crni kim protiv dijabetesa



Naučite kako se crni kim koristi kao lijek protiv dijabetesa. Evo par riječi na tu temu.

Ako su vrijednosti šećera, odnosno glukoze u krvi duže vrijeme iznad normalnih vrijednosti, granica koja se uzima kao referenca je iznad 6,9 mmol/L, onda govorimo o dijabetesu.

Kod dijabetesa tipa 1 liječenje se provodi inzulinom. Ovdje crni kim može pomoći jer je to bolest takozvanog autoimunog karaktera. Naime, crni kim je jako dobar prirodni lijek koji održava ljudski imunološki sustav jakim i zdravim.Posljedice dijabetesa su zapravo ono što nas treba zabrinuti a neke od njih su oštećenja krvnih žila, bubrega, oštećenje vida , otvorene rane na nogama, teško zarastanje rana, neka živčana oboljenja, impotencija, visoki krvni tlak i još neke druge.
Isto tako, ukoliko je riječ o dijabetesu tipa 2, gdje se radi o nedostatnom inzulinu ili o smanjenoj sposobnosti stanica da reagiraju na inzulin, odnosno njihova rezistencija na inzulin, crni kim se pokazao dobrim prirodnim lijekom.
Crni kim, prema rezultatima mnogih istraživanja, kod dijabetesa harmonizira imunološki sustav. Kod terapije crnim kimom protiv dijabetesa treba kontrolirati šećer u krvi jer razina šećera ponekad opada munjevitom brzinom, pa u slučaju da se ne prati može doći do kontraefekta, odnosno hipoglikemije. Hipoglikemija je stručni naziv za manjak šećera u krvi. U ulju crnog kima postoje tvari koje imaju vrlo slično djelovanje kao i inzulin, pa je zbog toga tako dobar prirodni lijek za dijabetes. Danas se crni kim jako puno upotrebljava u liječenju mnogih oboljenja, a liječenje dijabetesa je samo jedno od njih.


Nema komentara:

Objavi komentar