utorak, 13. prosinca 2016.

Aronija antioksidans: 10 razloga zašto bi ju trebali početi konzumirati već danas

Aronija antioksidans: 10 razloga zašto bi ju trebali početi konzumirati već danas


Svaki dan malo aronije – poslovica je koju su sredinom prošlog stoljeća izgovarali u Rusiji i mi se ne možemo sjetiti boljeg uvoda u ovu priču

Kad govorimo o aroniji kao da otkrivamo tajnu napitka koji Asterixu i Galima pomaže u obračunu s Rimljanima! Snaga, izdržljivost, jačanje organizma i rekuperacia nakon ili za vrijeme teških zdravstvenih tegoba. Sve u jednome! O aroniji je puno toga napisano. To je supervoće koje će vam osigurati da svoj organizam što je prije moguće dovedete u red.
Tijekom priprema za polumaraton svakoga dana konzumirali smo po pola decilitra matičnog soka od aronije i nastavili to činiti sve do danas.
Kada ste zdravi, aronija će vam pomoći da detoksificirate organizam i otkloniti simptome brzog umora. Ako živite u vrlo visokom tempu svakako će vam pomoći. E sad, na tržištu postoji nekoliko proizvođača. Bio nam je bitan omjer cijene i kvalitete pa smo se odlučili za Aronija Original proizvode.
Razlog je taj što je riječ o kontroliranom EU podrijetlu, posjeduje EKO certifikat a članovima tima odgovara što je vegan. Kažem i cijena je totalno OK i predstavlja pravi best buy odnosno pravi omjer uloženog i dobivenog, pogotovo ako je morate koristiti svaki dan.

SJEVERNA AMERIKA, SIBIR…

Brojni su razlozi zbog čega bi već sada trebali konzumirati proizvode od aronije bez obzira čak i ako se osjećate dobro. Aronija je rod listopadnih grmova podrijetlom s istoka Sjeverne Amerike. Drvo aronije naraste najčešće 1-6 m, bujnog je rasta, a ljudi je rezidbom oblikuju kao manje drvo. Najčešće obitava u vlažnim šumama i močvarama.

ARONIJU SU KORISTILI I ASTRONAUTI

I vjerojatno još čine i danas! Naime, u svakodnevnom životu aronija je pravi prijatelj poslovnih i stresu izloženih ljudi. Poznato je kako su nakon nuklearne katastrofe u Černobilu lokalnom stanovništvu dijeljeni plodovi aronije, a navodno su je u svom svemirskom programu obilato koristili i Rusi u svrhu bržeg  oporavka i prikupljanja snage. Treninzi amatera i profesionalnih sportaša lakše će proći uz konzumaciju soka od aronije kao i okrjepa tijela u vremenu za vrijeme i nakon bolesti.

ZA CIJELU OBITELJ

Često puta pitali smo se: Da li aronija proizvode, konkretno sok od aronije, mogu konzumirati i djeca? Odgovor je: Da. Mogu. Preporučena dnevna količina Aronije Original kod zdravih odraslih osoba je pola decilitra na dan. Djeci se može dati upola manje. Umjesto soka tu je uistinu ukusan aronija namaz i niz proizvoda kojima možete razveseliti najmlađe.

ARONIJA KAO ANTIOKSIDANS

Na primjer, konzumacija samo jedne male bobice promjera nekoliko milimetara ispunit će vaš organizam količinom nutrijenata koje obično unesete tijekom cijelog dana. Iako je riječ o prehrambenom proizvodu ona je pravi prijatelj u borbi protiv niza opakih bolesti i zdravstvenih tegoba.
Aronija je snažan antioksidans koji sprječava stvaranje slobodnih radikala i degeneraciju zdravih stanica u ljudskom tkivu i krvnoj plazmi, a time usporava i proces starenja organizma za što su zaduženi antocijanini, tanini, vitamin C i vitamin E.
Aronija ima nevjerojatno visok nivo antioksidansa. Ogromna količina tanina i flavonida, gdje glavnu ulogu ima antocijanin, aroniju čini najjačim dosad poznatim antioksidansom.Upravo antocijanini utječu na otpor ove biljke i nevjerojatnu antioksidativnu snagu. Za usporedbu, aronija je od brusnice jača i do šest puta.
Kako se navodi u brojnim studijama aronija pomaže kod glavobolje i migrene jer poboljšava cirkulaciju krvi u krvnim žilama glave, zaustavlja razvoj ateroskleroze i stvara snažnu zaštitu od pojave demencije i nastanka Alzheimerove bolesti.
Aronija pomaže sniziti visoki krvni tlak i omogućava brz oporavak nakon srčanih i moždanih udara, regenerira mišićno tkivo i poboljšava prokrvljenost miokarda te stvara potpunu zaštitu od začepljenja krvnih žila.
10 stvari koje treba znati o Aroniji (i zašto bi je trebali početi koristiti)
• Aronia Original je dobra za vaše srce, jača cirkulaciju i zbog svog sastava smanjuje visok krvni tlak.
• Pomaže kod ateroskleroze i kod proširenih vena.
• Aronija je jaki antioksidans.
• Aronija umanjuje i snižava mogućnost LDL oksidacija.
• Aroniju mogu koristiti i dijabetičari jer antocijanini smanjuju razinu glukoze u urinu kao i razinuoksidacije lipida u urinu i krvi.
• Regulira oscilacije šećera u krvi.
• Aronija smiruje želudac i bolove u želucu, dobra je za sve osobe koje pate od gastritisa ili čira na želucu ili dvanaestercu.
• Pospješuje cirkulaciju te tako način smanjuje glavobolje i migrene.
• Endokrine žlijezde i aronija: pospješuje rad štitnjače, poboljšava i regulira izlučivanje njezinih hormona te pomaže kod bolesti štitnjače i gušavosti.
• Podiže opće stanje imunološkog sustava, smiruje grčeve u crijevima i pomaže u detoksikaciji.

Napomena, šaljete upite pa pogledajte sami ponudu 100% EKO matičnih sokova Aronia Original.

Hvala na čitanju!

Nema komentara:

Objavi komentar