petak, 6. siječnja 2017.

Čaj od gospine trave uklanja simptome PMS-a






Čaj od gospine trave umirujuće djeluje na živčan sustav, održava razinu serotonina normalnom, liječi poremećaje spavanja te uklanja umor.


Pored spomenutog čaj od ove ljekovite biljke jako dobro uklanja i tugu, bezvoljnost kao i melankoliju.

Ukratko, gospina trava je dobra protiv svih ženskih bolesti, uklanja menstrualne grčeve, liječi anemiju i još mnogo toga. Može se davati djevojčicama u pubertetu kako bi im pomogla u pravilnom razvoju spolnih organa.Budući da djeluje na hormone, odlična je za uklanjanje simptoma PMS-a i menopauze, a posebno je dobar protiv čestih promjena raspoloženja.
Kako pripremiti čaj od gospine trave? Uzmite veliku žlicu gospine trave i prelijte s 2.5 dl kipuće vode, poklopite i pustite da odstoji 10-15 minuta, procijedite te pijte tri puta na dan.
Važna napomena: Čaj treba piti 6-8 tjedana bez prestanaka i onda napraviti pauzu od 3 tjedna, nakon čega se ponovno može piti. Rezultati su vidljivi nakon nekoliko tjedana. Dok ste pod terapijom, ne izlažite se suncu jer je biljka fototoksična, što znači da može izazvati stvaranje pigmentacijskih mrlja na koži. Također, gospina trava poništava djelovanje kontracepcijskih pilula.
Malo detalja o ovoj biljaci – Gospina trava (Hypericum perforatum) dražesna je biljka žarko žutih cvjetova koja je ime dobila po grčkom bogu Sunca Hiperionu. Mnogi narodi upotrebljavali su je u obredima kojima su slavili solsticij. Jako je ljekovita i bere se kad je sunce najsnažnije. U modernoj medicini se ova biljka jako puno spominje jer je uočeno njezino snažno antidepresivno djelovanje. Znanstvenici tvrde da je za tretiranje depresije djelotvorna kao Prozac, samo bez nuspojava.

Nema komentara:

Objavi komentar